Usluge - 3D štampa

Brza izrada prototipova (engl. Rapid Prototyping – RP) je relativno nova pojava u industriji koja treba da riješi probleme i ograničenja tradicionalnih metoda izrade prototipova. Postoje razne metode brze izrade prototipova, a zajednička osobina im je kratko vrijeme proizvodnje prototipa. Umjesto da se određeni djelovi izrađuju nedjeljama, potrebno nam je par dana ili nekoliko sati. Tehnologija brze izrade prototipova iz osnova mijenja shvatanje procesa razvoja proizvoda, omogućujući svim učesnicima razvojnog ciklusa konkretnu razmjenu ideja i blagovremenu optimizaciju dizajna i tehnologije, prije nego što se uđe u skupe procese izrade alata.

3D štampanje je postupak brze izrade prototipova na mašini koja se naziva 3D štampač. U prvoj fazi kreiramo CAD model na računaru, a zatim se pristupa njegovoj "materijalizaciji" na 3D štampaču. Pojednostavljeno, postupak 3D štampe predstavlja dodavanje otopljene plastike u slojevima. Postupcima 3D štampe moguće je proizvesti maketu, model, prototip i malu nultu seriju. Odštampani dio je realan, opipljiv i dimenziono tačan.

Ovakve tehnologije omogućavaju da se lakše i brže dođe do prvog prototipa, kako bi korisnik mogao da što lakše da ispita osnovna svojstva proizvoda koji želi da ponudi tržištu. U odnosu na konvencionalne metode proizvodnje (na primer struganje ili glodanje) omogućava značajno bržu i/ili jeftiniju izradu prototipa i nulte serije.

Cijena 3D štampanja određuje se na osnovu tehnoloških parametara procesa, a najviše zavisi od utroška materijala i vremena potrebnog za štampanje modela. Ovi parametri određuju se korišćenjem softvera za pripremu modela za 3D štampanje.

Za 3D štampanje koristimo 3D štampač Tevo Tarantula, odličnih karakteristika i vrhunskog kvaliteta.

Primjena 3D štampe:

Arhitektura

Dizajn

Industrija

Zašto odabrati Falco Nero?

Ukoliko ste u svom poslovanju došli u fazu kada imate kvalitetniju ponudu od poslovnih rezultata - zapitajte se da li ste se dovoljno i pravilno predstavili u javnosti. Ako ste nezadovoljni rezultatima - najčešći problem je upravo u promociji usluga. A to je pravi trenutak da nam se obratite. Klijenti koji drže do profesionalnosti, estetskih kriterijuma i tradicionalnih vrijednosti prepoznali su nas kao partnera za ozbiljnu i dugoročnu saradnju. Mi smo im uzvratili sviježim idejama, kvalitetom, profesionalnošću i pristupačnim cijenama.


Obratite nam se, i iznesite svoje potrebe i zahtjeve, da bi ih realizovali na najbolji način, što će vašem poslovanju omogućiti bolje predstavljanje, povećenu potražnju, i u konačnici - veći profit.