Usluge - Virtualna tura

Detaljnije o ponudi

Virtuelna Tura je najnovija u paleti naših usluga, i trenutni hit u svijetu. Internet imperija Google je pokrenula taj talas stvaranjem 3D pregleda svake lokacije na planeti pomoću alata Street View, direktno povezanog sa Google Maps. U prvoj fazi Street View je popunjavan panoramskim 360o fotografijama koje su snimana sa automobila u pokretu, tako da su posjetioci Street View mogli da uživaju u pogledu u svim pravcima sa puteva i ulica širom planete. Međutim, uskoro je Google omogućio svojim saradnicima iz čitavog svijeta da svoje panorame 360o postavljaju na Street View, i to je označilo pravu revoluciju u načinu predstavljanja (samim tim i promovisanja) lokacija, objekata i turističke ponude.

Falco Nero se vrlo brzo uključio u novi trend nabavkom potrebne opreme, obukom kadrova i, što je najvažnije, dobijanjem sertifikata Google Street View Trusted, koji nam omogućava komercijalnu saradnju sa Google. Ubrzo smo obučili ekipu za snimanje panorama 360o iz vazduha, a pripremili smo i web platformu za nezavisno prikazivanje virtuelnih tura na internetu, čime je naša ponuda u ovoj oblasti zaokružena.

Put od prvog razgovora sa klijentom do objavljene Virtuelne Ture na internetu nije dug, ali se sastoji od nekoliko veoma bitnih koraka. Važno je kroz razgovor sa klijentom i obilaskom lokacije sagledati stvarne potrebe, te odabrati broj i pozicije tačaka na kojima će biti snimljene panorame 360o. Kod snimanja turističkih objekata preporučujemo snimanje bar jedne panorame 360o iz vazduha, kojom se prikazuje kompletna slika objekta i okoline. Nakon snimanja pristupamo postprodukciji snimljenih panorama i njihovom povezivanju u Virtuelnu Turu, nakon čega ih objavljujemo na Google Maps i Street View. Naravno, Virtuelna Tura se može uključiti i u web prezentaciju klijenta, i to ne samo kao ugrađeni okvir sa Street View platforme, nego i kao potpuno nezavisna platforma.

Koje usluge su obuhvaćene?

Panorama 360o

Panorama 360o iz vazduha

Postprodukcija

Povezivanje panorama

Google Maps

Web Site

Projekat u izradi - Virtuelna Tura Crne Gore

Višegodišnji projekat izrade viruelne ture kompletne Crne Gore je u izradi. Do sada su realizovane, u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama, virtuelne ture Kotora, Tivta i Ulcinja. Zajednički projekat predstavljanja Nacionalnih Parkove je u izradi, u saradnji sa JP NPCG, i do sada je završen i predstavljen NP Skadarsko Jezero. Takođe treba naglasiti i kvalitetnu saradnju sa Narodnim muzejem sa Cetinja uz čiju podršku smo realizovali virtuelnu turu kroz cetinjske galerije.

Ovaj projekat ima za cilj da prikaže kompletan turistički potencijal Crne Gore, sve njene prirodne ljepote, kulturne i istorijske znamenitosti, kao i turističku ponudu. Osim turističko -ugostiteljskih kapaciteta - hotela, restorana, apartmana, plaža, prodavnica i uslužnih djelatnosti, na virtuelnu turu Crne Gore uključujemo i mogućnosti aktivnog turizma - planinarske i biciklističke staze, kanjone, sportske, nautičke i drugi objekti. Zato pozivamo sve firme koje se bave turističkim i srodnim uslugama da nam se jave radi predstavljanja svoje ponude na ovim platformama.

Panorame 360o se snimaju iz vazduha (na visinama od 20 do 500 metara) tako da omogućavaju kako širi pogled na okruženje, ali i sa tla i iz unutrašnjosti objekta. Napravljena je i softverska podrška za VR prikaz (Virtuelna Realnost) pomoću specijalnih naočara. Ove Virtuelne Ture prilagođene su korišćenju na svim platformama, a realizovane su i android aplikacije. Na priloženim linkovima možete se uvjeriti u kvalitet i brojna tehnička unapređenja naše platforme:

Virtulena Tura Skadarsko Jezero

Virtulena Tura Kotor

Virtulena Tura Galerije Cetinje

Virtuelna Tura Tivat

Virtuelna Tura Ulcinj

Zašto odabrati Falco Nero?

Ukoliko ste u svom poslovanju došli u fazu kada imate kvalitetniju ponudu od poslovnih rezultata - zapitajte se da li ste se dovoljno i pravilno predstavili u javnosti. Ako ste nezadovoljni rezultatima - najčešći problem je upravo u promociji usluga. A to je pravi trenutak da nam se obratite. Klijenti koji drže do profesionalnosti, estetskih kriterijuma i tradicionalnih vrijednosti prepoznali su nas kao partnera za ozbiljnu i dugoročnu saradnju. Mi smo im uzvratili sviježim idejama, kvalitetom, profesionalnošću i pristupačnim cijenama.

Pogledajte šta smo do sada radili

Na ovoj strani možete pogledati nekoliko uzoraka naših panorama, a opširniji portfolio se nalazi na strani Portfolio - Virtuelne Ture. Obratite nam se, i iznesite svoje potrebe i zahtjeve, da bi ih realizovali na najbolji način, što će vašem poslovanju omogućiti bolje predstavljanje, povećenu potražnju, i u konačnici - veći profit.