O kompaniji

Osnovne informacije

Nastao udruživanjem nekoliko uspješnih pojedinaca, stručnjaka iz različitih oblasti: video produkcije, marketinga, web i grafičkog dizajna, internet tehnologija, fotografije i postprodukcije, Falco Nero je izrastao u instituciju koja je spremna odgovoriti svakom zahtjevu za savremenom, kvalitetnom i efektnom propagandnom kampanjom.

Od skromnih početaka do ozbiljne kompanije proteklo je tek desetak godina, potpuno posvjećenih konstantnom rastu, usvajanju novih znanja i osvajanju savremnih tehnologija, širenju broja, obima i kvaliteta usluga.

Bavimo se uslugama koje su usko vezane uz savremena tehnološka dostignuća što nam, sa jedne strane, omogućava stalni napredak ali isto tako, sa druge strane, prisiljava nas na neprestano učenje, oštru borbu sa brojnom konkurencijom, kao i beskonačno investiranje u novu opremu i obuku kadrova.

Ono što naši klijenti ne mogu vidjeti, to je da iza svakog našeg rada stoje brojne neprospavane noći svakog člana našeg tima, provedenih u učenju i istraživanju. Ne vide se ni investicije u opremu, koja ima tendenciju da zastarjeva za godinu dana, a da se nakon samo dvije godine korišćenja može u potpunosti otpisati. No, našim klijentima to i nije neophodno da vide. Naša satisfakcija je potpuna kada ugledamo lice zadovoljnog klijenta, koji je, vidjevši naš konačan proizvod, shvatio da je dobio mnogo više od očekivanog.

To je ono što nas pokreće, i daje nam snagu da iz godine u godinu tržištu nudimo bogatiju, profesionalniju, kvalitetniju i povoljniju uslugu.

Koje usluge nudimo?

Razvili smo svoju, nezavisnu internet platformu za predstavljanje turističke ponude kroz virtuelni obilazak oblasti, lokacije ili objekta. Takođe posjedujemo Google Trusted sertifikat, tako da svojim klijentima omogućavamo da se kvalitetno predstave na Google Maps i Google Street View.
Video snimak je najsnažniji oblik promocije, jer prenosi poruku u kombinaciji zvuka, slike i pokreta - od kratkih TV i internet spotova, pa sve do reklamnih i dokumentarnih filmova.
Svako poslovanje ima potrebu za propagandom. Svaka propaganda je nezamisliva bez fotografija. Svaka fotografija govori više od 1000 riječi, a usput govori puno i o vlasniku.
Izrada, održavanje i nadogradnja svih vrsta web sajtova! Zakup domena i servera. Internet marketing. Nezavisni booking sistem. Web prezentacija nije trošak, to je investicija!
3D modeli danas imaju sve veću primenu, kako u poslu tako i u svakodnevnom životu, jer su vrlo efikasan način prezentovanja budućeg proizvoda ili objekta.
Promocija bilo koje vrste poslovanja na internetu nije završena izradom web sajta, naprotiv - sajt je osnova, na koju se nadograđuje njegovo promovisanje na društvenim mrežama i pretraživačima.
Vizuelni identitet kompanije je neophodan u svakoj djelatnosti. To je skup vizuelnih i fizičkih karakteristika proizvoda, usluge, ideje ili kompanije koje je čine prepoznatljivom.

Poslovna politika

 • Misija

  Misija naše kompanije je promocija proizvoda i usluga naših klijenata, sa ciljem da povećemo njihovu viđenost kod ciljne grupe, i to kvalitetnom i upečatljivim prezentovanjem.
  Koristeći savremene tehnologije, iskustvom i stručnošću našeg tima obezbjeđujemo profit, razvoj i rast poslovanja naših klijenata, a time i svoj napredak.
 • Vizija

  Vizija naše kompanije je da postane lider u oblasti foto, video i internet produkcije u Crnoj Gori, kroz totalni kvalitet, profesionalnost i zadovoljstvo klijenata, te stalno unaprijeđivanje ponude.
 • Strategija

  1. Unaprijeđenje tehničkih kapaciteta
  2. Stalno praćenje savremenih tehnologija
  3. Jačanje saradničkog tima i rast broja zaposlenih
  4. Konstantno podizanje poslovnog ugleda firme

Skroman početak

Iako smo i ranije bili aktivni u različitim oblastima, kao saradnici na projektima koji su iziskivali naša znanja, tek 2008. godine počinjemo sa organizovanom komercijalnom politikom i ozbiljnijim poslovnim rezultatima. Nažalost, to istovremeno dovodi do smanjenja aktivnosti na polju umjetničke fotografije gdje smo do tada pokazivali zapažene rezultate ...

2008

Falco Nero stupa na scenu

Falco Nero se po prvi put pojavljuje u javnosti pod ovim imenom. Nakon drugačije koncipiranih i usmjerenih kompanija Visual Studio i Delta Photo, registrujemo kompaniju za marketing, video i foto produkciju, sa sjedištem u Herceg Novom, i području djelovanja na čitavoj teritoriji Crne Gore, ali i u inostranstvu.

2014

Naš proizvod izlazi na tržište

Nakon uložene dvije godine napornog rada i brojnih, sve naprednijih, demo verzija - stvorena je softverska platforma namjenjena promociji turističke ponude bilo koje oblasti, od turističkog kompleksa, preko nacionalnih parkova i skijaških centara, zatim lokalnih turističkih organizacija, pa sve do nivoa države. Naša Virtuelna Tura je na svim prezentacijama ocjenjena kao trenutno jedno od najkvalitetnijih rješenja u svijetu.

2019

Dalje
brže
jače

A sad - ozbiljno

Do velike prekretnice u našem poslovanju dovela je komercijalizacija jednog tehnološkog otkrića - mi smo 2013. godine prvi u Crnoj Gori iskoristili bespilotnu letilicu (dron) za snimanje foto i video materijala iz vazduha. Klijenti, naročito oni koji se bave turističkom ponudom, brzo su shvatili mogućnosti ove vrste snimanja, što nas je navelo da zaokružimo ponudu profesionalnom video produkcijom.

2013

Okupljanje najboljih

Postupni rast poslovnih rezultata ali i širenje područja rada dovelo nas je u situaciju potrebe okupljanja tima vrhunskih stručnjaka u različitim oblastima. Srećom, prethodnih godina smo u svom radu bili upućeni na saradnju sa kolegama iz srodnih specijalnosti, pa nam sada nije bio problem pronaći najbolje od najboljih. Sada smo spremni odgovoriti i na najzahtjevnije izazove - brzo, profesionalno i kvalitetno.

2017

Statistika

8
članova tima
209
Klijenata
18
Država
346
Poslova
95
Video spotova
862
Panorama 360o

Upoznajte naš Tim

Dejan Stojanović

Dejan Stojanović

Izvršni direktor
Projekt manager

Po profesiji software inženjer, po vokaciji umjetnički fotograf, iskušao se u svim oblastima vizuelnih komunikacija. Nakon više samostalnih i zajedničkih foto izložbi, kao član FIAP-a i osvajač brojnih priznanja na međunarodnim foto konkursima, postupno prešao u drugi format vizuelnog izražavanja - kratke filmske forme. Osnovna oblast djelovanja: predstavljanje turističkog potencijala Crne Gore širokom internacionalnom auditorijumu.


opširnije ...

Jefto Bjelica

Jefto Bjelica

FotografUmjetnički fotograf iz Herceg Novog u kome živi, stvara, nalazi nadahnuće i radost.
Gleda očima posvećenika u lica, naličja, sunce, more i predjele. Fotografiše samo ono što mu, kroz objektiv uđe u — dušu.
Izlagao je u Beogradu, Zrenjaninu, Novom Sadu (samostalno) i u Herceg Novom.


opširnije ...

Istvan Czekus

Istvan Czekus

Fotograf


Profesionalno se 6 godina bavi fotografijom. Objavljeni su mu radovi u brojnim časopisima: Blic, Gracija, Story, Story Hungary, Hello, Origo, Ruski vjestnik i mnogi drugi.
Radove izlagao u sklopu Fashion Week-a u Novom Sadu i New Yorku.
Specijalizirao se u oblasti modne i portretne fotografije. Saradnik je modnih agencija, a naročito se istakao u fotografisanju djece - foto modela.

opširnije ...

Jovana Grubač

Jovana Grubač

Digital & content manager
Drone Operator


Osam godina iskustva u tradicionalnom i digitalnom marketingu u Srbiji i Crnoj Gori, radila je za klijente poput Imleka, Komercijalne banke, SBB-a, Apatinske pivare, Marbo, MEDapp, brojne ugostiteljske objekte. Kreira sadržaj po estetici društvenih mreža od fotografija i reklamnih tekstova, pa sve do promo videa.


Zoran Živanović

Zoran Živanović - Žika Zana

Kompozitor


Profesionalni muzičar punih 40 godina. 1981. godine osnovao muzičku grupu "ZANA", koja je i danas aktivna i izuzetno popularna širom exYU prostora. Sa 13 studijskih, jednim "live" i 3 kompilacijska albuma, grupa "ZANA" je ostavila dubok trag u exYU pop muzici, a njihov drugi album je prodat u 425.000 primjeraka, što ga postavlja na treće mjesto u istoriji exYU muzike.
Zoran Živanović je takođe i priznati kompozitor, koji u svojoj listi referenci ima veliki broj komponovanih numera za filmove i video spotove.


Milan Borović

Milan Borović

3D modeler


20 godina se bavi 3D modeliranjem u domenu arhitekture, dizajna proizvoda i ambalaže, character modelinga i game developmenta. Radio je 2 godine kao 3D modeler na video igri "The kings of the dark age" sa hrvatskim timom Cateia games.
opširnije ...

Ivana Petrović

Ivana Petrović

Grafički dizajner


Završila Fakultet Primenjenih Umetnosti u Beogradu, na odseku primenjena grafika, smer: oprema knjige. Dizajnom se bavi vec 10 godina uključujući grafički dizajn, tipografiju i kompjutersku grafiku. U poslednje vreme sve više napreduje u Web dizajnu i Social Media dizajnu.
opširnije ...

Dragan Gačević

Dragan Gačević

Podvodno snimanje


Profesionalni ronilac punih 40 godina. Osnovao ronilački klub "Marina" 1993. godine, a nekoliko godina kasnije i istoimeni ronilački centar u hercegnovskoj luci.
Stekao zvanja Instruktor-trener po SSI asocijaciji i "Advanced EANx Instructor IANTD". Intenzivno se bavi istraživanjem crnogorskog podmorja i podvodnim snimanjem.
opširnije ...

Andrija Stojanović

Andrija Stojanović

Web dizajner
Kamerman


Mladi i perspektivni web dizajner, doskora asistent kamermana, a od nedavno samostalani snimatelj. Odlikuje ga kreativnost, posvjećenost i izuzetno poznavanje savremenih tenhologija.opširnije ...